Rúdkarnis, függönyrúd

Rúdkarnis, függönyrúd
Rúdkarnis, függönyrúd
A rúdkarnis többféle anyagból készülhet, formáját, színét, kezelési módját tekintve nagyon változatos. Mindezek mellett a rúdkarnis divatos, fiatalos, és rendkívül dekoratív. Készülhetnek egy, vagy kétpályás verzióban is.

A rúdkarnis alapanyaga lehet:
rozsdamentes acél
kovácsoltvas rúdkarnis
réz rúdkarnis
inox rúdkarnis
fa rúdkarnis
inox és fa kombiácója.

A rúdkarnis minden alkotóeleme látható, nem takarja drapéria, ezért fontos, hogy esztétikus legyen. Itt elsősorban a karnis végei dominálnak. Több száz rúdkarnis fajta között szinte biztosra vehető, hogy minden lakáshoz, függönyhöz megtalálható a hozzá illő.
A kovácsoltvas rúdkarnis méretre vágott acélcső, a két végén díszes kovácsoltvas
végződéssel, kovácsoltvas konzolokkal. A színe alapesetben matt fekete, de a rúdkarnis rendelhető arany vagy ezüst antikolással, szimpla vagy dupla kivitelben. A végzárók és rúdátmérők választhatóak.


A rúd és tartozékai általában látszanak, ezért dekoratívnak kell lennie. A karnisokra helyezhetünk ringlizett, vagy füllel ellátott függönyöket, de akár a behúzó szalagos függöny rögzítésére is alkalmazható.
A sínes karnisokkal ellentétben a hosszú rúdkarnisoknál a tartó konzolok rögzítése akadályozza a függöny mozgatását, ezt kikerülendő létezik már belső sínes rúdkarnis is.
A fa rúdkarnis alapanyaga esztergált, pácolt, lakkozott keményfa. A rúd 60 cm-es darabokból kerül összecsavarozásra. A tartókonzolok, karikák, végzáró elemek is ezekből az anyagokból készülnek. A fa rúdkarnis színeit tekintve kapható fehér, natúr, cseresznye és sötétbarna.

A réz karnis estén lehetőség van antikolt réz karnis vásárlására, de kapható fényes és matt kivitelben is. A rézkarnis a lakás dekoratív berendezési tárgya lehet.

Kovácsoltvas karnis is saját műhelyben készül. A végzárók és rúdátmérők választhatóak. A kovácsoltvas karnis színei: fekete, antikolt réz és antikolt ezüst.

Az inox rúdkarnis egyik változata a Varadero típus. Ennél a rúdkarnisnál lehetőség van toldásra, vagy cső végtartóval való felszerelésre (pl. öltözőfülkék karnisai). Színei a matt inox és az antikolt réz.

Olcsóbb, de szintén népszerű rúdkarnis az inox és fa kombináció. Ebben az esetben a rúd egy matt inox felület, míg a talpak, végzárók és karikák fából készülnek. Színei a natúr, cseresznye és sötétbarna.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
rudkarnisfuggonyrud
Webáruház készítés